11 Ocak 2008 Cuma

'TFF Başkanlığı'na aday olabilirim'


'TFF Başkanlığı'na aday olabilirim'

Levent Kızıl: 'Allah'a şükür kimseden bir eksiğim yok'

Bursaspor Kulübü eski başkanlarından Levent Kızıl, Haluk Ulusoy'un Futbol Federasyonu'nu iyi yönetemediğini belirterek, "İyi yönetseydi, buralara gelinmezdi" dedi.
Bursaspor Kulübü eski başkanlarından Levent Kızıl, bir televizyon kanalında 'Bizim Stadyum' programında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy'un federasyonu iyi yönetemediğini ifade eden Levent Kızıl, "İyi yönetseydi, şu duruma gelmezdi. Haluk Ulusoy, kendine göre daha tavizkar davrandı. Federasyonu, eskisi gibi iyi yönetemiyor. Ben 2000 ile 2004 arasındaki farkı gözeterek söylüyorum. Eskisi gibi yönetseydi, buralara gelinmezdi. Geçen seneden beri ortada birsıkıntı var. Çıkmış bir TFF kanunu var, ama federasyon bu kanunu uygulamıyor, sonra da mahkemelere düşüyor" diye konuştu.
"Futbol Federasyonu, yeni TFF kanunu çıktıktan sonra 3 Ocak tarihine kadar genel kurulu yapsaydı, hiçbir problem olmazdı" diyen Levent Kızıl, "Ortada muhalefet denen bir grup, bir de koltuğunu savunmaya çalışan bir Futbol Federasyonu var. Aslında federasyonun bu konudaki başarısını tebrik etmek lazım. Muhalefette tek seslilik yok. Federasyon, 3 Ocak'a kadar genel kurulu yapsaydı, hiçbir problem olmazdı. Kayyum da ortaya çıkmazdı. Kanuni bir şeyi tartışır hale geliyoruz. Kendi ülkemizi de FIFA'da tartışılır hale getiriyoruz. Federasyon ile hükümet arasında bir iletişimsizlik, soğukluk var. Haluk Ulusoy, bana göre genel kurulda güven oyu alamaz. Birçok kulübün çok ciddi vergi problemleri var. Türk futbolunun yüzlerce problemi var. Ama federasyon, kendini milli maçın sonuçlarına bağlı hissediyor. Her şeyinizi iyi yapacaksınız, maç sonu kötü bile olsa kimsenin umurunda olmaz. Sen bir tek milli takımın sonucuna göre kendini hazırlıyorsun. Bakın İngiltere, Avrupa Şampiyonası'na gidemedi,İngiltere Futbol Federasyonu'na bir eleştiri oluyor mu ? Türk milli takımı, yıllardır gidemedi. Bu teknik bir şey. Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun kararları adaletsiz. Sistem olmazsa bunlar düzelmez" diye konuştu.
Futbol Federasyonu başkanlığı için çıkacak adayın çok sağlam olması gerektiğini belirten Kızıl, "Başkan olmak ve götürebilmek çok önemli. Sayın Levent Bıçakcı 1.5 sene içinde gitti. Haluk Ulusoy'un kongrede seçilmesi başarıdır, seçildiği zaman dedi ki 'Futbol ailesini toplayacağım, bir araya geleceğiz, futbolun sorunlarını tartışacağız' dedi. Ama öyle bir toplantı olmadı. Geçen sene sayın başkanı, biz Kulüpler Birliği'ne çağırdık, ama gelmedi. Ama bu sene nasıl sıkışıyor. Siyasetten sıkıntınız varsa,siyasetçiyi biz çağırıyoruz" dedi.
Futbol Federasyonu başkanlığına aday olabileceğini belirten Kızıl, "Türk futbolu ciddi bir kaostan geçiyor. En fazla desteği kim alacaksa o adayın etrafında birleşmek ve etrafında güçlü bir yapı oluşturmak lazım. Türk futbolunun çok ciddi sorunları var, herkes federasyon başkanlığına aday olabilir, ancak aday olacak kişinin altına 50 tane İmza koyması lazım. Hiç kimseden Allah'a şükür bir eksiğim yok. İnsanlığımla, kulüp başkanlığımla, her şeyimle adayım, ama sadece benim istememle olmaz, delegelerin,insanların, kulüplerin, kamuoyunun sizi istemesi lazım. Seçilecek kişinin de aday profilinin çok sağlam olması ve maksimum derecede kamuoyundan destek görmesi lazım. Adayın güçlü, dirayetli bir aday olması lazım" ifadelerini kullandı.
Haluk Ulusoy ile görüşmediğini söyleyen Levent Kızıl, "Biz, Haluk Ulusoy'un mektebinde yetiştik. Bir karı koca düşünün, 20 yıl birlikteler sonra ayrılıyorlar, bizi de Haluk Ulusoy ile kader ayırdı diyebiliriz. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Haluk Ulusoy ile görüşmüyorduk. Ama şimdi bir görsem, herhalde öpmem. Geçen maçta denk geldik, birbirimize bakmadık" diye konuştu.
Federasyon yönetiminin belirli bir prensibi olması, ayrımcılık yapmaması gerektiğini kaydeden Levent Kızıl, "Ben geçen sene Bursaspor'da başkanlık yaptım. Federasyon, 1 lira altyapı yardımı vermedi Bursaspor'a kasıtlı olarak. Normalde vermesi lazım. Bu paralar kimsenin babasının parası değil. Kulüplerin parası. Federasyonun genel kurula gitmesi için imza toplamam nedeniyle para verilmedi" dedi. Levent Kızıl, Haluk Ulusoy'un genel kurulda yeniden başkanlığa aday olabileceğini, bu konuda önünün açık olduğunu ve yeniden başkanlığa seçilebileceğini de belirtti.
İHA

Hiç yorum yok: